Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten

Dit betekent dat wij producten kunnen leveren die bijdragen aan verantwoord bosbeheer. FSC staat voor Forest Stewardship Council®, een organisatie die wereldwijd zorg draagt voor het behouden van de bossen. FSC spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

Met verantwoord bosbeheer doelt FSC op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogstenen geld verdienen met behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.

Gebruik dus FSC!

Door FSC-gecertificeerde producten te kopen, draagt u direct bij aan de bescherming van onze bossen en aan een gezonde leefomgeving voor mens en dier wereldwijd. Omdat u het bos op deze manier economische waarde geeft, zorgt u ervoor dat het behouden blijft. U vind ons als gecertificeerd bedrijf op de FSC-database onder licentienummer FSC-C016391.

 

 

Vraag ook naar onze PEFC-gecertificeerde producten

PEFC. Samen voor onze bomen en bossen

Het internationale PEFC keurmerk garandeert dat hout- en papierproducten van duurzame 🌳 🌲 oorsprong zijn.

Dit betekent dat wij producten kunnen leveren die bijdrage aan verantwoord bosbeheer. PEFC staat voor Programme for the Endorsement of Forest Certification en is ‘s werelds grootste keurmerk voor duurzaam bosbeheer.

Gecertificeerd bos voor uw producten

Wereldwijd zijn er honderden miljoenen hectare bos PEFC-gecertificeerd. PEFC zet zich in voor bescherming en behoud van bossen door bestaande bosbeheerssystemen te accepteren. Bedrijven in de handelsketen kunnen door een Chain of Custody-certificaat aantonen dat hun PEFC-gecertificeerde producten hieraan bijdragen. Vraag naar onze PEFC gecertificeerde producten.

U vind ons als gecertificeerd bedrijf op de PEFC-database onder licentienummer PEFC/30-32-1393.