Menu

#Packeddifferently: verpakkingen op maat

Wanneer is een verpakking echt een verpakkingsoplossing?

Welke soorten verpakkingen zijn er eigenlijk en wat maakt een verpakking een duurzame verpakking? Halma solutions geeft antwoord op deze vragen en helpt bedrijven met de verpakking die bij ze past. Een verpakking op maat

Een maatpak of maat bak?

Bij de ontwikkeling van duurzame verpakkingen kijken we niet alleen naar welke verpakkingsoplossing het beste bij het te verpakken product past. Ook kijken we naar productie processen, logistieke processen en de klantervaring. Een verpakking op maat past naadloos in bestaande processen en is steeds vaker ook een duurzame verpakking.

Een bestaande verpakking voldoet vaak prima, maar bedrijven zijn op zoek naar een duurzaam alternatief voor een plastic verpakking of men wil een aangepaste verpakkingsoplossing die beter bij de uitstraling van het merk, het product of het bedrijf past. De wens is duidelijk, de oplossing kan soms verre van simpel zijn. Niet alleen moeten bijvoorbeeld THT’s en water barrières gegarandeerd zijn, ook moet een nieuwe verpakking in bestaande machines meedraaien. Zonder lagere productiesnelheden en idealiter zonder kosten voor het aanpassen van machines. Bij Halma verpakkingen doorlopen we de volgende stappen.

halma-solutions-verpakkingen-op-maat

Welke stappen zijn er voor het ontwikkelen van een verpakking op maat?

 • Inventarisatie huidige verpakkingsoplossing en concretiseren behoefte
 • Definitieve uitvraag en lijst van bijkomende eisen (processen etc.)
 • Zoektocht naar juiste materiaal en producerende partner
 • Verpakkingsontwerp en materiaal testen
 • Verpakkingstest uitgebreid (op locatie)
 • Definitieve offerte
 • Ontwikkeling artwork
 • Productie van verpakking
 • Uitlevering verpakking
 • Facturatie
 • Evaluatie proces en verpakkingsoplossing

Wat zijn de kosten voor het ontwikkelen van mijn verpakking op maat?

factuur

 

Het ontwikkel traject van een verpakkingsoplossing of een duurzame verpakking is gratis, tot er kosten gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld drukplaten, samples, grondstoffen of iets dergelijks. Halma Solutions is sparringspartner en ontwikkelpartner voor allerlei soorten verpakkingen voor zowel groothandels als bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve verpakkingsoplossingen. Door onze kennis van grondstoffen, productie en design, kunnen wij bedrijven helpen om hun een verpakking op maat te maken. Dan stopt het niet. Ook vinden wij de juiste productiepartner en regelen wij alle stappen tot aan levering op locatie.

Wanneer je op zoek bent naar een sparringspartner om jouw nieuwe verpakkingsoplossing mee te ontwikkelen en het juiste netwerk om deze verpakkingen op maat ook gelijk te produceren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met ons team

Meer weten?

Neem snel contact met ons op.

Contact opnemen

Halma Solutions

Bijsterhuizen 3007-G
6604 LP Wijchen
Nederland

Tel: +31 (0)24-7470 013

info@halmasolutions.com