Strategische sourcing van verpakkingen zonder risico

Disposables inkopen voor de wederverkoop kan op veel verschillende manieren. Waar vaak met enkele dozen wordt gestart, gaat het over in pallets met verpakkingen en als er voldoende schaalgrootte is, dan is het kopen bij de bron een interessante stap in het genereren van aantrekkelijke marges. Door bij de producent direct te kopen, zijn de inkoopprijzen vaak extra laag. Maar hoe maak je de stap naar strategische sourcing zonder veel risico?

Wat als je jouw huidige leverancier ontgroeit?

Elke leverancier heeft zijn eigen specialiteit en als de aantal die je verkoopt groeien, wordt het misschien tijd om een overstap te maken. Je loopt tegen de capaciteiten van je huidige leverancier aan. Prijzen dalen onvoldoende bij een grotere bestelling, levertijden lopen op en fouten beginnen zich op te stapelen. Disposables inkopen wordt een nachtmerrie.

De juiste sourcing strategie is een maatpak voor jouw bedrijf. Wie groeit er nu met je mee en ook in de toekomst als je een veelvoud van de bestelling krijgt die je nu ontvangt. Middels inkoop bij de bron bouw je aan een winstmarge die je de mogelijkheid geeft om verder te groeien.

Wat houdt strategische sourcing precies in?

Strategische sourcing bij Halma Solutions houdt in dat wij jou helpen met het nemen van de volgende stap. Met onze jarenlange ervaring, kennis van de markt en ons wereldwijde netwerk voor jou de juiste verpakking vinden bij de producent die bij jou past.

Met een beetje zoekwerk op Google vind je al snel een fabriek. Of deze bij jouw ambities past, hoe het zit met de arbeidsomstandigheden en hoe je de beste prijs krijgt dat staat natuurlijk niet op de voordeur.

Ons team helpt jou met deze vragen en begeleid je in elke stap. Van offerte traject, tot productie afstemming, logistiek en facturatie. Ook alle officiële documenten en kwaliteitscontrole nemen wij op ons, waardoor het risico en de zorgen die je hebt bij het zaken doen met een buitenlandse leverancier geminimaliseerd. Ook eigen certificaten kunnen door ons worden meegenomen in het inkoopproces. Sourcing is een vak apart, maar biedt enorm veel kansen.

Strategische sourcing voor jou de volgende stap?

Wij gaan graag met je in gesprek over het sourcen van jouw verpakkingen. Samen kijken we naar wat het beste bij jouw huidige en toekomstige situatie past. Welke producten zijn jouw hardlopers en welke mogelijkheden zijn er in Europa of daarbuiten voor het gunstig inkopen van deze producten. Ga jij voor de hoogste kwaliteit, de scherpste prijs of is continuïteit voor jou het belangrijkste. Ieder bepaalt voor zich wat de prioriteit is bij het sourcen en we nemen dit in een gesprek met je door.

Sourcen een grote stap? Met de juiste begeleiding loop je minder risico en kan je met een gerust hart verder ondernemen. Heb je interesse in meer informatie over de mogelijkheden van strategische sourcing. Is het inkopen bij de bron van enkele van jouw hardlopers de volgende stap waarmee jij jouw business verder brengt? Neem dan contact met ons op en laten we samen kijken naar de mogelijkheden.