Kwaliteit zit in de details

Verpakkingen sourcen is een vak apart. Heeft de producent alle certificaten die wij noodzakelijk vinden? Op welke manier wordt er omgegaan met klachten? Onze specialisten staan voor u klaar.

‘De kwaliteit en social compliance van onze productie partners zijn erg belangrijke thema’s waar ik elke dag mee bezig ben.

Een GMP-certificaat voor voedselveiligheid en een Social compliance-certificaat waarmee ethische thema’s zoals kinderarbeid worden uitgesloten, zijn vanuit Halma Solutions absoluut harde eisen voordat wij met een partij gaan samenwerken.’

Morena van Krevel, Q&A manager  Halma Solutions BV

Verpakkingen en papierwerk

Bij het importeren van verpakkingen komt veel papierwerk kijken. De meerwaarde van Halma solutions voor onze klanten is dat onze expert dit regelt en veel werk uit handen neemt.

Morena is binnen Halma solutions verantwoordelijk voor alle certificering van de producenten, de producten en natuurlijk van Halma Solutions zelf. “ Halma Solutions is FSC® gecertificeerd, waarmee wij onze klanten FSC® gecertificeerde producten kunnen aanbieden. Hiermee wordt bijgedragen aan verantwoorde bosbouw.

Voor 1 gekapte boom, wordt er minimaal 1 nieuwe boom geplant. De kwaliteit en social compliance van onze productie partners zijn verder erg belangrijke thema’s waar ik elke dag mee bezig ben. Een GMP-certificaat voor voedselveiligheid en een Social compliance-certificaat waarmee ethische thema’s zoals kinderarbeid worden uitgesloten, zijn vanuit Halma Solutions absoluut harde eisen voordat wij met een partij gaan samenwerken.’ Aldus Morena.

projectmanagement-verpakkingsoplossingen-halma-solutions

De wetgeving m.b.t. plastic vrije producten, zorgt er ook voor dat nieuwe soorten certificaten gevraagd worden. Het Flustix certificaat voor plastic vrije producten is een voorbeeld. ‘In de zoektocht naar verpakkingen die steeds duurzamer zijn, speelt plastic vrij natuurlijk een belangrijke rol.

Steeds vaker krijgen wij vragen over het soort certificaat waarmee ook de Overheid onderschrijft dat een verpakking plastic vrij is. Flustix is nog niet volledig door de Overheid goedgekeurd, maar er gaan steeds meer stemmen op dat dit wel het geval gaat zijn.’ Vervolgt Morena. ‘Onze klanten hebben daarnaast ook steeds vaker aanvullende wensen voor eigen documentatie en kwaliteitseisen en/of certificeringen. Ook daarin neem ik het gehele traject op me, waarmee ik vaak samen met de inkoper de specifieke wensen doorloop en aanvullend gezamenlijk met de producenten e.e.a. in gang zet.’ Besluit Morena.

Wilt u meer informatie over certificering en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Waarom kiezen voor Halma Solutions?

Onze jarenlange ervaring en wereldwijde netwerk zijn onze kracht. Ons team van experts helpt onze klanten dagelijks met hun verpakkingsoplossingen. Of u nou op zoek bent naar de beste producent, een verpakkingsoplossing op maat of extra expertise in internationaal zakendoen en inkopen. Hier bent u aan het juiste adres!

koffie-bekers-halma-solutions
Netwerk

Welke verpakking en welke producent past bij u? Is de fabriek gecertificeerd en hoe constant is hun kwaliteit. Ons netwerk bevat honderden producenten die we stuk voor stuk kennen. Meer over ons netwerk

certificering-van-verpakkingen-halma-solutions
Certificering

Wij vinden de leverancier die bij u past. Jaarlijks controleren wij certificaten en de omstandigheden in fabrieken. Ook een eigen certificeringstraject behoort tot de mogelijkheden. Lees meer over certificering

transport-en-logistiek-halma-solutions
Logistiek

Wij vinden duurzame verpakkingen die bij u passen, waar ook ter wereld. Onze jarenlange ervaring met internationaal transport en mondiale logistiek delen we graag met u. Lees meer over logistiek

Projectmanagement

U heeft een vaste contactpersoon die u gedurende het gehele project begeleidt. Hiermee heeft u snel antwoord op uw vragen en het voorkomt overbodig werk. Lees meer over projectmanagement

Neem contact met ons op