Menu

Kartonnen koffiebekers op maat

De juiste koffiebeker

kartonnen-koffiebekers-to-go

Kartonnen bekers zijn al vele jaren een veel gebruikt item op kantoor en voor een kopje koffie of thee onderweg.

Ze zijn te krijgen in veel verschillende maten. Van 100 a 120 ml espresso koffiebekers tot 500 ml kartonnen milkshake bekers. Ook heb je single wall kartonnen bekers en double wall kartonnen bekers, die de warmte langer vasthouden, omdat ze een dubbele laag aan de buitenkant hebben.

Waar worden kartonnen koffiebekers gebruikt?

Koffiebekers van karton worden veelal op kantoor, in koffietentjes, restaurants en vooral voor het meenemen van koffie onderweg gebruikt. Eventueel kunnen de kartonnen bekers worden voorzien van een deksel, ook weer om warmte vast te houden en natuurlijk de kleding van de gebruiker te beschermen.

kartonnen-koffiebekers-to-go

Hoe krijg je kwalitatief goede kartonnen koffiebekers?

Kartonnen bekers bestaan eigenlijk uit twee onderdelen. De ronde zijkant en de bodem. Tijdens het stansen worden deze apart van elkaar uit gestanst. Op hoge snelheid wordt de zijkant geplakt en de bovenrand omgekruld (de rim). Zodra dit heeft plaatsgevonden wordt de onderkant van onder in de cup geduwd en door druk en lijm met elkaar verlijmd. De kwaliteit van de kartonnen koffiebekers hangt af van een aantal onderdelen. De kartonsoort (dikte en soort), de coating die gebruikt wordt om het karton koffiedicht te maken (vaak PE of op waterbasis), de lijmsoort die gebruikt wordt (ook hier is de cohesiekracht en de droogtijd enorm belangrijk) en natuurlijk de finetuning van het productieproces. Het maken van kartonnen bekers is een ambacht.

Wat zijn duurzame kartonnen koffiebekers?

De materiaalkeuzes bepalen hoe duurzaam een kartonnen beker echt is. Zo is een keuze voor een single wall met 1 laag aan de buitenkant al een duurzamere dan een double wall. Het soort coating en de dikte van de coating hebben een directe invloed, net als de lijm die gebruikt wordt. Door de snelle productie en verlijmen onder hoge druk, is er wel een minimale dikte van een coating en lijmlaag nodig om de kartonnen bekers lekdicht te maken.

kartonnen-koffiebekers-to-go

Waar koop ik grote aantallen kartonnen koffiebekers?

Ben je een grossier, wederverkoper of bijvoorbeeld een verkoper van koffiemachines of koffie, dan kan je bij Halma Solutions gepersonaliseerde kartonnen koffiebekers kopen. Naast onze eigen standaard koffiebekers in 6oz, 7.5oz en 8 oz die per pallet te koop zijn, hebben we ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde koffiebekers vanaf 50.000 stuks te leveren. Naast ons wereldwijde netwerk met meerdere leveranciers in Europa en Azi├ź, hebben wij een eigen fabriek in India waar een zeer hoge kwaliteit kartonnen koffiebekers en kartonnen milkshakebekers wordt geproduceerd.

Ben jij geïnteresseerd in je eigen kartonnen koffiebeker of kartonnen beker in een bepaald formaat, neem dan contact op om samen de mogelijkheden voor het op maat maken van grotere aantallen koffiebekers te bespreken.

kartonnen-koffiebekers-to-go

Meer informatie of gratis samples?

Contact opnemen

Neem contact op per e-mail of telefonisch op +31 (0)24-7470013 voor meer informatie, een offerte op maat of gratis samples.