#Packeddifferently: een eigen verpakking ontwikkelen

Wanneer is een verpakking echt een verpakkingsoplossing? Welke soorten verpakkingen zijn er eigenlijk en wat maakt een verpakking een duurzame verpakking? Halma solutions geeft antwoord op deze vragen en helpt bedrijven met de verpakking die bij ze past. Een eigen verpakking ontwikkelen is een leuke uitdaging!

Een maatpak of maat bak?

Bij de ontwikkeling van duurzame verpakkingen kijken we niet alleen naar welke verpakkingsoplossing het beste bij het te verpakken product past. Ook kijken we naar productie processen, logistieke processen en de klantervaring. Een verpakking op maat past naadloos in bestaande processen en is steeds vaker ook een duurzame verpakking.

strategische-sourcing-van-verpakkingen-op-maat

Welke stappen zijn er bij het eigen verpakking ontwikkelen

Een bestaande verpakking voldoet vaak prima, maar bedrijven zijn op zoek naar een duurzaam alternatief voor een plastic verpakking of men wil een aangepaste verpakkingsoplossing die beter bij de uitstraling van het merk, het product of het bedrijf past. een eigen verpakking ontwikkelen is dan de oplossing.

De wens is duidelijk, maar de oplossing kan soms verre van simpel zijn. Niet alleen moeten bijvoorbeeld THT’s en water barrières gegarandeerd zijn, ook moet een nieuwe verpakking in bestaande machines ingepast worden. Zonder lagere productiesnelheden en idealiter zonder kosten voor het aanpassen van machines. Bij Halma  Solutions doorlopen we samen met de klant de volgende stappen:

 1. Inventarisatie huidige verpakkingsoplossing en concretiseren behoefte
 2. Definitieve uitvraag en lijst van bijkomende eisen (processen etc.)
 3. Zoektocht naar juiste materiaal en producerende partner
 4. Verpakkingsontwerp en materiaal testen
 5. Verpakkingstest uitgebreid
 6. Definitieve offerte
 7. Ontwikkeling artwork
 8. Productie van verpakking
 9. Uitlevering verpakking
 10. Facturatie
 11. Evaluatie proces en verpakkingsoplossing
een-eigen-verpakking-ontwikkelen-bij-Halma-solutions

Wat zijn de kosten voor het ontwikkelen van mijn eigen verpakking?

Het ontwikkel traject van een verpakkingsoplossing of een duurzame verpakking is gratis, tot er kosten gemaakt moeten worden voor bijvoorbeeld drukplaten, samples, grondstoffen of iets dergelijks.

Halma Solutions is sparringpartner en ontwikkelpartner voor allerlei soorten verpakkingen voor zowel groothandels als bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve verpakkingsoplossingen en die hun eigen verpakking ontwikkelen willen.

Door onze kennis van grondstoffen, productie en design, kunnen wij u helpen met de juiste verpakking op maat. Maar daar stopt het niet. In ons netwerk  vinden wij de juiste productiepartner en regelen wij voor u productie en logistiek. Uw eigen verpakking wordt op de door u gewenste locatie geleverd.

Wanneer u op zoek bent naar een sparringpartner om uw nieuwe verpakkingsoplossing mee te ontwikkelen en het juiste netwerk om deze verpakkingen op maat ook gelijk te produceren, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met ons team.