Menu

Van FSC® tot Flustix® en Social Compliance

Certificering nemen wij u uit handen

Bij het importeren van verpakkingen komt veel papierwerk kijken. De meerwaarde van Halma solutions voor onze klanten is dat onze expert dit regelt en veel werk uit handen neemt.

Morena is binnen Halma solutions verantwoordelijk voor alle certificering van de producenten, de producten en natuurlijk van Halma Solutions zelf. “ Halma Solutions is FSC® gecertificeerd, waarmee wij onze klanten FSC® gecertificeerde producten kunnen aanbieden. Hiermee wordt bijgedragen aan verantwoorde bosbouw. Voor 1 gekapte boom, wordt er minimaal 1 nieuwe boom geplant. De kwaliteit en social compliance van onze productie partners zijn verder erg belangrijke thema’s waar ik elke dag mee bezig ben. Een GMP-certificaat voor voedselveiligheid en een Social compliance-certificaat waarmee ethische thema’s zoals kinderarbeid worden uitgesloten, zijn vanuit Halma Solutions absoluut harde eisen voordat wij met een partij gaan samenwerken.’ Aldus Morena.

De wetgeving m.b.t. plastic vrije producten, zorgt er ook voor dat nieuwe soorten certificaten gevraagd worden. Het Flustix certificaat voor plastic vrije producten is een voorbeeld. ‘In de zoektocht naar verpakkingen die steeds duurzamer zijn, speelt plastic vrij natuurlijk een belangrijke rol. Steeds vaker krijgen wij vragen over het soort certificaat waarmee ook de Overheid onderschrijft dat een verpakking plastic vrij is. Flustix is nog niet volledig door de Overheid goedgekeurd, maar er gaan steeds meer stemmen op dat dit wel het geval gaat zijn.’ Vervolgt Morena. ‘Onze klanten hebben daarnaast ook steeds vaker aanvullende wensen voor eigen documentatie en kwaliteitseisen en/of certificeringen. Ook daarin neem ik het gehele traject op me, waarmee ik vaak samen met de inkoper de specifieke wensen doorloop en aanvullend gezamenlijk met de producenten e.e.a. in gang zet.’ Besluit Morena.

Wilt u meer informatie over certificering en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.