Non food of toch food verpakking?

Biodone zocht een nieuwe verpakking met minder plastic voor het verpakken van hun “Dendrobeana Veneta” verse wormen die gebruikt worden voor de visserij.

Verse producten vervoeren met minder plastic

Biodon inc. is een bedrijf gespecialiseerd in de export van wormen (Dendrobeana Veneta wormen of misschien beter bekend als de ‘Europese nachtkruipers’).

Biodon inc. exporteert zijn producten naar de meeste Europese landen en de  Verenigde Staten. Over het geheel genomen exporteert Biodone jaarlijks ongeveer 250.000 kg wormen en groeit het snel. Als onderdeel van het assortiment kan men ook kiezen uit de compostworm, de ‘Meelworm’ en de Canadian Nightcrawler.

Worm proof, maar niet luchtdicht

De plastic verpakking met deksel vervangen door een innovatieven en duurzame verpakking die wel dicht was, maar niet luchtdicht was geen makkelijke opgave. De wormen zijn continu op zoek naar een gaatje om uit de verpakking te komen, waardoor we op zoek moesten naar een oplossing die toch verse zuurstof in de verpakking toeliet.

Ook was deze verpakkingsoplossing voor insecten niet geheel plastic vrij te maken, aangezien de omstandigheden vragen om een lichte barriere die het karton versterkt en waterdicht maakt.

Verpakkingen testen en nog eens testen

Tijdens de eerste testen met de bakjes bleek dat er te weinig zuurstof aanwezig was, waardoor de wormen het transport niet overleefden. Door een speciale ventilatie in de deksel toe te voegen, hebben we dit probleem opgelost.

De mooie bruine, duurzame look van het bakje, gecombineerd met de strakke bedrukking, maken deze verpakkingsoplossing voor insecten visueel aantrekkelijk en een stuk duurzamer dan de plastic verpakking die het vervangt.

Wil jij ook je eigen verpakking op maat ontwikkelen?

verpakkingsoplossingen-op-maat-halma-solutions