Kartonnen koffiebeker op maat voor de groothandel of koffieleverancier

Een kartonnen bekers zijn al vele jaren een veel gebruikt item op kantoor en voor een kopje koffie of thee onderweg. Ze zijn te krijgen in veel verschillende maten. Van een 100 a 120 ml espresso koffiebeker tot 500 ml kartonnen milkshake bekers. Ook heb je single wall kartonnen bekers en double wall kartonnen bekers, die de warmte langer vasthouden, omdat ze een dubbele laag aan de buitenkant hebben.

Waar worden kartonnen koffiebekers gebruikt?

Een koffiebeker van karton worden veelal op kantoor, in koffietentjes, restaurants en vooral voor het meenemen van koffie onderweg gebruikt. Eventueel kunnen de kartonnen bekers worden voorzien van een deksel. Ook weer om warmte vast te houden en natuurlijk de kleding van de gebruiker te beschermen.

kartonnen-koffiebekers-halma-solutions

Hoe krijg je een kwalitatief goede kartonnen koffiebeker?

Kartonnen bekers bestaan eigenlijk uit twee onderdelen. De ronde zijkant en de bodem. Tijdens het stansen worden deze apart van elkaar uit gestanst. Op hoge snelheid wordt de zijkant geplakt en de bovenrand omgekruld (de rim). Zodra dit heeft plaatsgevonden wordt de onderkant van onder in de cup geduwd en door druk en lijm met elkaar verlijmd. De kwaliteit van de kartonnen koffiebekers hangt af van een aantal onderdelen. De kartonsoort (dikte en soort) en de coating die men gebruikt om het karton koffiedicht te maken (vaak PE of op waterbasis). Maar ook de lijmsoort die men gebruikt (ook hier is de cohesiekracht en de droogtijd enorm belangrijk) en natuurlijk de finetuning van het productieproces. Het maken van kartonnen bekers is een ambacht.

Wat maakt duurzame kartonnen koffiebeker?

De materiaalkeuzes bepalen hoe duurzaam een kartonnen beker echt is. Zo is een keuze voor een single wall met 1 laag aan de buitenkant al een duurzamere dan een double wall. Het soort coating en de dikte van de coating hebben een directe invloed, net als de lijm die je gebruikt. Door de snelle productie en verlijmen onder hoge druk, is er wel een minimale dikte van een coating en lijmlaag nodig. Dit om de kartonnen bekers lekdicht te maken.

kartonnen-koffiebekers-gepersonaliseerd

Waar koop ik grote aantallen kartonnen koffiebekers?

Ben je een grossier, wederverkoper of bijvoorbeeld een verkoper van koffiemachines of koffie?  Koop dan kan bij Halma Solutions gepersonaliseerde kartonnen koffiebekers. Onze eigen standaard koffiebekers in 6oz, 7.5oz en 8 oz zijn per pallet te koop zijn. Daarnaast hebben we ook de mogelijkheid om gepersonaliseerde koffiebekers vanaf 50.000 stuks te leveren. Naast ons wereldwijde netwerk met meerdere leveranciers in Europa en Azië, hebben wij een eigen fabriek in India. Daar produceren we een zeer hoge kwaliteit kartonnen koffiebekers en kartonnen milkshakebekers.

Heb je interesse in je eigen kartonnen koffiebeker of kartonnen beker in een bepaald formaat? Neem dan contact op om samen de mogelijkheden voor het op maat maken van grotere aantallen koffiebekers te bespreken.